Govt Jobs 2016

Answer Key | Results | Syllabus | Admit Cards

Marketing Quiz For SBI PO Exam 2016 (Don’t Miss)

Marketing Knowledge Questions 2016

Marketing Quiz  Hello aspirants,

If you are attempting this year’s State Bank Of India PO Exam, Then this article will be most useful for you, based on Marketing Quiz For SBI PO, clerk with all upcoming bank exams 2016. Start your initinal study with jobs-gov.in team and Now the time to take a mock test on Marketing Awareness Knowledge Super Quest.

Marketing Quiz For SBI PO

Marketing Quiz For SBI PO

1. Motivation means?

A) Inspiring employees to perform better
B) Better communication skills
C) Sales coaching
D) Market research
E) None of these

2. Dumping relates to the sale of?

A) Products in foreign markets that cannot be sold in the home market
B) Products discontinued in the home market sold to a foreign market
C) Production in foreign markets that cannot pass safety standards in the home market
D) None of these
E) All of these

3. The act of obtaining a desired object from some one by offering some in return is called as a?

A) Transaction
B) Exchange
C) Relationship
D) Value
E) None of these

4.In market skimming pricing strategy—–

A) Initially price is lower then it is reduced
B) Initially price is higher then it is reduced
C) Initial price is high and is maintained high
D) None of these
E) All of these

marketing quiz for sbi po & bank exams pdf download

Study Continue… for Download full quiz in pdf format direct link given below. Stay tuned with jobs-gov.in we will update more & more quiz for your sbi po examination study material.

5. The plan in the business buying behaviour model where interpersonal and individual influence might interact is called the?

A) Environment
B) Response
C) Stimuli
D) Buying center
E) All of these

6. Joining with foreign companies to produce or market product and service is called?

A) Direct exporting
B) Indirect exporting
C) Licensing
D) Joint-Venturing
E) None of these

7.The study of human population in terms of size, density, age, gender, race, occupation and other statistics is called____

A) Geothermy
B) Demography
C) Ethnography
D) Geography
E) None of these

8. Zero-based budgeting (ZBB) means?

A) A tool of marketing cost
B) a tool for financial analysis
C) each year, budgeting starts from a scratch.
D) a certain percentage of sales
E) both 1 & 2.

9. The long term objective of marketing is?

A) Customer satisfaction
B) Profit maximization
C) Cost cutting
D) Profit maximization with customer satisfaction
E) None of these

10. DSA Means ?

A) District sales Authority
B) Direct Selling Agent
C) Distributor and Sales agent
D) None of these
E) All of these

1. (A)  2. (B)  3. (B)  4. (B)  5. (D)  6. (D)  7. (B)  8. (C)  9. (D)  10. (B)

 

Updated: October 3, 2016 — 5:09 pm

1 Comment

Add a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Govt Jobs 2016 © 2016

 About Us | Sitemap | Privacy Policy | Disclaimer | Contact Us