Govt Jobs 2016

Answer Key | Results | Syllabus | Admit Cards

[30 April 2016] RRB Exam GK, Hindi, Maths, Science Questions | Exam Reviews and Paper analysis

RRB NTPC Exam 2016: 30 April Asked Questions available for GK, GA, Maths, Science, English & Hindi subjects.

RRB NTPC Answer Key 30 April 1st, 2nd & 3rd Shift

Indian Railway Non Technical (CEN 03/2015) Exam Shift Wise all shift including shift 1, shift 2, shift 3 GA, GK, Maths, Science Questions available in both language Hindi and English at RRBsofficial website www.indianrailways.gov.in. Recently big examination are conducting Railway Recruitment Board for Non Technical Exam 2016, And its Question paper with Analysis from various coaching institutes available on jobs-gov.in. Get all shift key answers and solved questions paper.

RRB NTPC GK Asked Questions 30 April 1st Shift 2016

General Knowledge is most important part of any competitive exam. We are publishing here rrb ntpc 1st shift asked questions on 30th April 2016. CBT exam also cover this gk questions.

RRB NTPC 30 April Morning shift GK Questions:-

1. Which pm’s name could be seen on Indian currency notes? 
Ans. Manmohan Singh.
2. Capital of J&K in summer? 
Ans. Shrinagar.
3. Full form of IFSC
Ans. Indian Financial System Code.
4.Quit India was held in which year
Ans. 1942.
5. Thar desert is in?
Ans. Rajasthan

RRB NTPC GK Asked Questions 30 April 2nd Shift 2016

General Knowledge is most important part of any competitive exam. We are publishing here rrb ntpc 2nd shift asked questions on 30th April 2016. Get high score to read our this questions in next Railway exam 2017.

RRB NTPC 30 April After Noon shift GK Questions:-

1. Swej nahar is in which country?
Ans. Egypt(Mediterranean Sea to Red Sea).
2. What is graphene?
Ans. Allotrope of carbon.
3.Radar full form?
Ans. RAdio Detection And Ranging.(www.qmaths.in)
4. What is umami? 
Ans. 5th basic taste of tongue
5. Highest grand slams winner male?
Ans. Roger Federer

RRB NTPC GK Asked Questions 30 April 3rd Shift 2016

General Knowledge is most important part of any competitive exam. We are publishing here rrb ntpc 3rd shift asked questions on 30th April 2016. Get high score in GK part to read our this questions in next Railway exam 2016 to 2017-18.

RRB NTPC 30 April Evening shift GK Questions:-

1) Maha Rana pratap singh’s Horse Name? Chetak

2) Karnam Malleswari related to which game? Weightlifting.

3) How many moons does mars have? 2 (Phobos and Deimos).

4) Kuchipudi belongs to which state? Andhra Pradesh.

5) Rowlatt act in which year? 1919.

RRB NTPC GK Questions in Hindi for 30 April 1/2/3 Shifts

1. अंतिम मुगल बादशाह कौन था?
Ans. बहादुर शाह जफर
2. पर्यावरण दिवस कब मनाया जाता है?
Ans. 5 जून
3. कौन सा बंदरगाह विहीन देश है?
Ans. किर्गिज़स्तान
4. भारत छोड़ो आन्दोलन कब शुरू हुआ ?
Ans. 8 अगस्त 1942
6. थाईलैंड की मुद्रा क्या है?
Ans. थाई बहत
7. मानवीय शरीर में सबसे छोटी अस्थि कौन-सी होती है?
Ans. स्टेपीज़
8. सुभाष चंद्र बोस के पिता का क्या नाम था ?
Ans. जानकीनाथ बोस
9. वह अंग है, जो पुन: उत्पन्न होने के बाद वृद्धि भी कर सकता है ?
Ans. यकृत (liver)
10. कागज का अविष्कार कहाँ हुआ?
Ans. चीन में

30 April RRB Exam Reviews & Analysis for ntpc / cbt exam

Today on 30th April 2016 RRBs exam will be last exam, If some exams between not postponed then. But no worry Railway board will be accomplish this year rrb ntpc exam shortly. We hope to complete this exam finally success. How dose your today exam auctioned on your preparation, Tell us and share with your friends through jobs-gov.in comment box. So that we analyze it and update our this article for 30 April exam reviews.

Updated: October 3, 2016 — 8:53 pm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Govt Jobs 2016 © 2016

 About Us | Sitemap | Privacy Policy | Disclaimer | Contact Us